FÖRELÄSNINGAR & WORKSHOPS
Behöver ni hjälp att finna stadig mark under fötterna när världen skakar? Kanske vill ni uppleva mod och hopp i en tid av kriser och miljöförstörelse? Eller söker ni efter kunskap som tar er mot verklig hållbar förändring?
Innehållet i våra föreläsningar och workshops är forskningsbaserade med exempel och övningar som är anpassade efter er arbetssituation för att göra kunskapen så användbar som möjligt. Vi skräddarsyr upplägget utifrån er situation och era behov för att få bästa möjliga effekt. Boka gärna ett samtal med oss genom kontaktformuläret.
Exempel på innehåll, där ni kan välja ett eller flera teman:
-
Hur kan vi tillsammans hitta konstruktiva sätt att hantera alla de känslor som klimat- och omvärldskriserna väcker? Hur skapar man hopp när världen ser mörk ut? Och hur kan vi agera på sätt som leder till verklig förändring?
I den här föreläsningen, som går väl att kombinera med kortare eller längre workshops, utforskar vi detta. -
Globala kollektiva problem kräver kollektiva lösningar. Och i kriser behöver vi varandra. Samtidigt leder vår individualistiska och konsumtionsfokuserade kultur lätt till att vi fastnar i engagemang som vi utför på egen hand.
I denna föreläsningen, som med fördel kombineras med kortare eller längre workshops, utforskar vi hur vi kan öka vår påverkanskraft genom att agera tillsammans för att skapa storskalig förändring. -
Hur pratar man på ett bra sätt med barn och unga om pågående och hotande kriser? Hur startar man samtalet? Hur ser man till att det blir konstruktivt? Och hur förbereder man sig?
I den här föreläsningen utforskar vi hur vuxnas sätt att prata om klimat och andra kriser påverkar barn och unga, med specifikt fokus på hur vuxna kan bidra till att skapa konstruktivt hopp.
-
Klimathotet har varit känt i många decennier, globala förhandlingar har förts under många år och en majoritet av befolkningen gör något för att göra skillnad för klimatet - samtidigt sker ännu inte förändring i den skala som skulle behövas. Varför blir det så här, och hur kan vi öka effekten av våra ansträngningar?
I den här föreläsningen, som med fördel kan kombineras med workshops, går vi igenom de glapp som ofta uppstår mellan hot, intention, handling och effekt. Vi tittar också på vilken roll det organiserade klimatmotståndet spelar liksom hur vi kan få ökad effekt av våra ansträngningar.
-
Det kan vara lätt att tänka att om alla bara får kunskap om vilken allvarlig situation planeten befinner sig i så skulle förändring ske. Samtidigt vet vi att våra beteenden styrs av så många mer faktorer än bara information.
I den här föreläsningen går vi igenom när klimatkommunikation är rätt verktyg att använda och hur den då kan läggas upp och anpassas utifrån våra målgrupper.
-
De flesta människor påverkas av, eller oroar sig numera för, en eller flera av de kriser präglar vår samtid och framtid. Hur kan man som individ, grupp och samhälle hantera att leva i en tid som präglas av ovisshet, hot och ökande misstro?
I den här föreläsningen utforskar vi hur resiliens kan byggas i relation till både känslomässiga och praktiska utmaningar. Vi kommer också in på hur resiliensskapandet och arbetet för att bromsa eller hantera kriser ofta sammanfaller på ett positivt sätt.
Vill du boka en föreläsning med oss, eller veta mer? Skicka en förfrågan med hjälp av formuläret.